" /> Lentile de contact | extensii de par

Lentile de contact

INNOVA VISION

Lentile de contact pearlgreyLentile de contact jadegreenLentile de contact crystalblueLentile de contact cappuccinoLentile de contact blueLentile de contact skyblueLentile de contact violetLentile de contact glamour blueLentile de contact natural gama

NOU ! si in varianta turcoaz

Lentile de contact aqua

CULORI FASCINANTE PENTRU TOATE TIPURILE DE IRIS
12 luni GARANTIE

OFERTA PROMOTIOANALA !!!

Set = 2 lentile+accesorii(suport si solutie) la pretul de 130 lei

LIVRARE RAPIDA IN TOATA TARA (max 24 ore)

 

APLICAREA, SCOATEREA SI CURATAREA LENTILELOR DE CONTACT

Spatiul de lucru: ideal e sa lucrati la o masa, bine luminata, cu o oglinda asezata orizontal. Ulterior, când veti mai capata experienta, puteti s-o faceti din orice pozitie: în picioare, asezat comod pe spate, ghemuit, etc.

Desfaceti capacele suportului de lentile, si capacul flaconului de solutie, desigilati (daca e cazul) recipientii cu lentile.

Aplicare lentile de contact

Înainte de a manevra lentilele trebuie sa va spalati bine pe mâini cu apa si sapun, dupa care sa va stergeti bine cu un prosop uscat care nu lasa scame.

 

Dupa stergere, suflati puternic în vârfurile degetelor ca sa fiti siguri ca ati scapat de toate posibilele scame, eventual faceti o atenta examinare vizuala a degetelor, ca sa nu mai existe nici urma de scama.
Scamele sau firicelele lipite pe lentila va pot face viata un cosmar.

APLICAREA LENTILELOR DE CONTACT

Aplicarea lentilelor de contactLuati lentila din suport, si o puneti pe degetul aratator, cu fata lentilei lipita de buricul degetului. Cu grija la echibrul lentilei pe deget, ca altfel se poate apleca într-o parte, si sa se lipeasca pe o laterala de deget. Daca s-a întâmplat treaba asta (si credeti-ma ca se întâmpla des), îndreptati-o sa stea frumusel ca în poza, atfel nu puteti continua procedura de aplicare pe ochi.
Recomandare: dupa ce ati scoas lentila din suportul în care sta scufundata în solutie, apucati-o cu doua degete de o parte, atingând usor cealalta parte de marginea suportului, astfel încât sa se mai scurga solutie de pe lentila, sa nu se mai lipeasca asa usor de deget.

ATENTIE la fata/spate!
Lentila trebuie sa aibe forma de bol, cu marginile îndreptate în sus, nu rasfrânte în jos.
Daca e în situatia incorecta, înseamna ca e pe dos. În plus, daca e pusa pe dos, lentila va va jena destul de tare.

Aplicarea corecta a lentilelor de contact

corect

Aplicarea incorecta a lentilelor de contact

incorect

Lentile de contact

 

Stând pe un scaun, cu capul aplecat deasupra oglinzii, în timp ce lentila se afla pe vârful degetului aratator, cu degetul mijlociu al aceleiasi mâini se trage în jos de pleoapa inferioara, cu degetul mijlociu al celeilalte mâini se trage în sus de pleoapa superioara, în timp ce degetul cu lentila se apropie de globul ocular.

 

 

Lentile de contact

Când este foarte aproape, privirea trebuie îndepartata de la lentila, si îndreptata spre nas, astfel încât lentila sa nu cada direct pe pupila, ci pe portiunea alba (corneea). Înaintati cu degetul pâna când lentila atinge globul ocular. Atentie ca ochiul sa fie larg deschis în tot timpul asta, altfel lentila ar putea lovi pleoapele/ genele, si s-ar îndoi, facând imposibila lipirea corecta. Daca din întâmplare lentila a lovit strâmb ochiul si s-a pliat, lipindu-si marginile, desfaceti-o cu delicatete, o puneti iar pe vârful degetului si o luati de la capat.

 

Lentile de contact

Odata ce lentila a atins corneea, degetul nu trebuie retras imediat, pentru ca e posibil ca lentila sa nu se fi lipit bine de globul ocular, astfel încât cu degetul presând lentila de glob, acesta (globul ocular) trebuie usor miscat sus-jos, dreapta-stânga, ca lentila sa se lipeasca bine de el. Se retrage usor degetul de pe lentila, se închid ochii, se tamponeaza usor cu degetul pleoapele cu ochiul închis, se deschid pleoapele si se clipeste des de câteva ori, si se fac câteva miscari ale globului ocular în toate directiile, ca lentila sa se centreze pe ochi.

 

ATENTIE!

Daca ati tinut prea mult timp lentila pe vârful degetului (peste 1 minut) si n-ati reusit înca s-o puneti pe ochi, o sa constatati ca aceasta începe sa se usuce, si sa devina rigida. În acest caz nu trebuie sa mai încercati s-o puneti la ochi, pentru ca ar putea zgaria globul ocular.
Luati-o si puneti-o în suportul sau, turnati solutie peste ea si tineti-o în solutie cel putin 1 minut sa se rehidrateze.

Dupa ce ati reusit cu prima lentila, faceti manevra identica cu ce-a de-a doua.

SCOATEREA LENTILELOR DE CONTACT

La fel ca la aplicare, spalat, uscat, asezat la masa, etc.

Scoaterea lentilelor de contact

Departati pleoapele la fel ca la operatia de aplicare, uitati-va într-o parte, si apoi cu degetul aratator si degetul mare “ciupiti” usor lentila de burtica astfel încât s-o dezlipiti de pe ochi. Cum o tineti între degete, n-o strângeti prea tare, nici n-o zgâriati cu unghiile, ca se distruge foarte usor. Dupa ce ati scos-o, treceti la episodul curatare.

 

 

CURATAREA LENTILELOR DE CONTACT

O puneti în podul palmei, turnati câteva picaturi pe ea din flacon, si apoi cu degetul aratator o frecati usor în sens circular, 10 secunde în dreapta, 10 secunde rotit în stânga. Repetati procedura cu cealalta fata. ATENTIE la unghii când faceti manevrele astea!
Pe urma luati lentila, o puneti lipita complet pe degetul aratator, din flacon mai turnati câteva picaturi peste ea, sa se curete de resturile “frecatului”, pe urma o luati si-o întoarceti pe partea cealalta, lipind-o iarasi pe vârful degetului aratator, si iar o clatiti cu câteva picaturi.
Abia pe urma puteti s-o “cazati” în suportul sau rotund, inundând-o cu solutie din flacon, pâna ce este acoperita complet, dupa care însurubati capacul. Aici va sta pâna ce va fi purtata iar la ochi.
Pentru cei cu dioptrii, aveti grija sa nu le inversati în suport (de asta sunt si marcate acestea cu L si R)
Scoaterea lentilelor de contact
Scoaterea lentilelor de contact
Trimite-ne poza cu nuanta ta pe (WhatsApp) 0757 168 781